Mat & dryck, allmänt
Mat, Dryck & Tobak > Mat & dryck, allmänt
131 titlar hittades, tid 0.02 sekunder.
Sida 1 (av 7) visar titlar 1-20.
'SOM VI MINNS DET'. Hushållningssällskapet Kristianstad 1814-2014.
Red: Peter Nilsson. Kristianstad, Hushållningssällskapet 2014. 247 sid. + 6 annonssidor. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 29x22 cm. Inbunden i förlagets klotband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9789163753251.
- Rikt fotoillustrerad jubileumsskrift. Innehåller bl a 'Potatislänet Kristianstad', 'Haldo Edlund gav trädgården en röst' m.m.
- Rikt fotoillustrerad jubileumsskrift. Innehåller bl a 'Potatislänet Kristianstad', 'Haldo Edlund gav trädgården en röst' m.m.
Boknummer: 38876 | Pris: 285 kr. |
100 DUKADE BORD. Rikt illustrerad praktisk handbok i konsten att duka vackra bord.
Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1937. 52 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder av fullt uppdukade bord sedda uppifrån. Tvärformat, 20x28 cm. Inbunden i förlagets klotryggband med omslagsbild. Fint skick. (Husmoderns bibliotek).
- Ett hundra dukade bord från kafferep till kungliga bordsdukningar.
- Ett hundra dukade bord från kafferep till kungliga bordsdukningar.
Boknummer: 29107 | Pris: 140 kr. |
A SMALL TREASURY OF SWEDISH FOOD.
Utg: Svenska Mejeriernas riksförening & Sveriges slakteriförbund. Stockholm 1977. 31 sid. Rikt illustrerad med teckningar och fotografier. Klammerhäftad med omslagsbild av naivisten Axel Bengtsson.
Boknummer: 32442 | Pris: 90 kr. |
AGRELIN, Ove.
DRÖMSKA DANSKA ÖAR - OCH MER ÄN SÅ.
Malmö, GDV 2007. 231 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163196157.
- Kulturell guide till 13 danska öar med tips om goda matställen och kroer varvat med ca 50 matrecept: Christiansö, Nyord, Fanö, Sejerö, Tåsinge, Strynö, Ärö, Römö, Mors, Fur, Laesö, Anholt och Samsö.
- Kulturell guide till 13 danska öar med tips om goda matställen och kroer varvat med ca 50 matrecept: Christiansö, Nyord, Fanö, Sejerö, Tåsinge, Strynö, Ärö, Römö, Mors, Fur, Laesö, Anholt och Samsö.
Boknummer: 27196 | Pris: 220 kr. |
ALMQVIST, Josef (huvudred).
MATLEXIKON. Del 2: Matkunskap.
Fjortonde helt omarbetade och väsentligt utökade upplagan. Stockholm, Medéns 1967. 372 sid. + 28 planschsidor i färg & 1 utviktbart kryddschema. Rikt illustrerad i texten med foton och teckningar. Stort format, 25x19 cm. Inbunden i förlagets vita konstläderband med omslagsbild.
- Uppslagsbok om mat och matkultur från A-Ö. Med kapitel om bordsskick, bordsplacering, dukning, skåltal m.m.
- Uppslagsbok om mat och matkultur från A-Ö. Med kapitel om bordsskick, bordsplacering, dukning, skåltal m.m.
Boknummer: 23535 | Pris: 150 kr. |
ARRHENIUS, Lilly (red).
ETT DUKAT BORD FÖR OSS OCH VÅRA GÄSTER.
Stockholm 1955. 94 sid. Rikt fotoillustrerad. Mjukhäftad. Fint ex.
- Bilder av ett stort antal dukade bord med 1950-talets porslin, glas, bestick, bordslinne m.m. för olika högtider med uppgift om produktnamn och tillverkare. Med texter av tidens tongivande auktoriteter som Bengt Bengtsson, Arthur Hald och Elisa Steenberg.
- Bilder av ett stort antal dukade bord med 1950-talets porslin, glas, bestick, bordslinne m.m. för olika högtider med uppgift om produktnamn och tillverkare. Med texter av tidens tongivande auktoriteter som Bengt Bengtsson, Arthur Hald och Elisa Steenberg.
Boknummer: 20598 | Pris: 90 kr. |
ÄTBART. Ögats och bordets fröjder.
Red: Lisbet Ekberg & Johan Rosell. Stockholm, Forum 2000. 168 sid. Rikt illustrerad med foton och äldre historiska bilder. Stort format, 26x19 cm. Inbunden i förlagets pappband med fint illustrerat skyddsomslag. Nyskick. (Nationalmusei utställningskatalog, 622). ISBN: 9137116932.
- Behandlar maten och måltiden i konsten från 1500 till i dag. Innehåller bl a 'Förrätt' av Olle Granath, 'Symbolik och verklighet i nederländska måltidsstilleben' av Görel Cavalli-Björkman, 'Se men inte smaka. Om nästan ätbar konst' av Birgitta Castenfors, 'Det dukade bordets scenografi och rekvisita' av Ann-Sofi Topelius, 'Den sista måltiden och andra mål' av Bo Sylvan, 'Vardagskost och gästabud under fem århundraden' av Gösta Berg samt som avslutning ett särskilt kapitel av Örjan Klein 'Ärbar konstart' med ca 30 nya recept som inspirerats av olika konstverk.
- Behandlar maten och måltiden i konsten från 1500 till i dag. Innehåller bl a 'Förrätt' av Olle Granath, 'Symbolik och verklighet i nederländska måltidsstilleben' av Görel Cavalli-Björkman, 'Se men inte smaka. Om nästan ätbar konst' av Birgitta Castenfors, 'Det dukade bordets scenografi och rekvisita' av Ann-Sofi Topelius, 'Den sista måltiden och andra mål' av Bo Sylvan, 'Vardagskost och gästabud under fem århundraden' av Gösta Berg samt som avslutning ett särskilt kapitel av Örjan Klein 'Ärbar konstart' med ca 30 nya recept som inspirerats av olika konstverk.
Boknummer: 18053 | Pris: 150 kr. |
ATT VÄLJA RÄTT MAT. Ett lexikon för bättre hälsa.
Stockholm, Reader's Digest 1997. 396 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 26x20 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9170302413.
- Uppslagsbok om mat, livsmedel och sjukdomar från A till Ö.
- Uppslagsbok om mat, livsmedel och sjukdomar från A till Ö.
Boknummer: 39934 | Pris: 120 kr. |
BAGGE, Fredric.
OM MATSEDLAR.
Stockholm, Skolan för Bokhantverk 1956. 24 sid. Rikt illustrerad med bilder av äldre matsedlar. Klammerhäftad med eget tryckt omslag. (Särtryck ur Fataburen, 1956).
Boknummer: 18434 | Pris: 120 kr. |
BENGTSSON, Hans-Uno.
FYSIK FÖR FEM SINNEN. Kyssar, vin och älskog ur fysikens perspektiv.
Västerås, ICA Bokförlaget 1996. 196 sid. Rikt illustrerad med teckningar och formler. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Mycket fint skick. ISBN: 9153416120.
- Gedigen populärvetenskap på bengtssonskt manér.
- Gedigen populärvetenskap på bengtssonskt manér.
Boknummer: 38180 | Pris: 175 kr. |
BERGIUS, Bengt.
TAL OM LÄCKERHETER både i sig själva sådana och för sådana ansedda genom folkslags bruk och inbillning. Med kommentar av Samuel Ödman.
Stockholm, Natur och Kultur 1960. 180 sid. Bra häftat, oskuret och delvis ouppskuret ex.
- Originalupplagan utkom 1780. Oavkortad upplaga med moderniserad stavning och inledning av Knut Hagberg.
- Originalupplagan utkom 1780. Oavkortad upplaga med moderniserad stavning och inledning av Knut Hagberg.
Boknummer: 9687 | Pris: 120 kr. |
BERGQVIST, Kjell.
SVENSKA RESMÅL.
Stockholm, Informationsgruppen 2008. 160 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort fromta, 30x25 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Mycket fint skick. ISBN: 9789186004941.
- Upplevelser och intryck av 27 restauranger/krogar med ca 100 recept utvalda av några av Sveriges bästa kockar.
- Upplevelser och intryck av 27 restauranger/krogar med ca 100 recept utvalda av några av Sveriges bästa kockar.
Boknummer: 38259 | Pris: 200 kr. |
BJUDNINGSBOKEN [med menyer, dukningar och gästbok].
Red: Inga Hemberg. Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1969. 96 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild.
- Med 35 förslag till hela menyer för olika typer av bjudningar.
- Med 35 förslag till hela menyer för olika typer av bjudningar.
Boknummer: 25782 | Pris: 85 kr. |
BLOMQVIST, Hans.
MAT OCH DRYCK I SVERIGE. Litteraturöversikt.
Stockholm, LT förlag 1980. 437 sid. Förlagets pappband med omslagsbild.
- Sammanställning av litteratur om mat och dryck i Sverigen från tidigt 1600-tal fram till mitten av 1970-talet.
- Sammanställning av litteratur om mat och dryck i Sverigen från tidigt 1600-tal fram till mitten av 1970-talet.
Boknummer: 22216 | Pris: 150 kr. |
BORDDUKNINGSALBUM.
Stockholm, Åhlén & Åkerlunds Förlag 1935. 43 sid. + 3 bevarade ark med klisteretiketter med titel och namn på de 56 tävlingsdeltagarna. Fotoillustrerad. Tvärformat, 21x26 cm. Förlagets klotryggband med omslagsbild i färg. Namnteckning.
- Album utgivet för tidskriften 'Husmodern's borddukningstävling 1935. Med helsidesbilder av 35 bordsdukningar arrangerade av 35 av tidens mera kända damer.
- Album utgivet för tidskriften 'Husmodern's borddukningstävling 1935. Med helsidesbilder av 35 bordsdukningar arrangerade av 35 av tidens mera kända damer.
Boknummer: 16592 | Pris: 250 kr. |
BORNSTEDT, Marianne von - PRYTZ, Ulla.
DUKNING OCH SERVETTBRYTNING. Borddukningar till vardag och fest, servettbrytningar, blomsterarrangemang m.m.
Stockholm, ICA-förlaget 1969. 94 sid. Rikt illustrerad med helsidesbilder i färg av dukade bord. Häftad med lätt nött omslag. Nära nyskick.
- Pappersdekorationer, blomsterarrangemang och 30 servettbrytningar med tydliga steg-för-steg beskrivning av hur man gör.
- Pappersdekorationer, blomsterarrangemang och 30 servettbrytningar med tydliga steg-för-steg beskrivning av hur man gör.
Boknummer: 16122 | Pris: 85 kr. |
BOTHMER, Helena & Stefan von - BENGTSSON, Anna.
KOSTERS TRÄDGÅRDAR. Historien - Odlingen - Maten.
Stockholm, Infobook 2013. 190 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 27x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789170033049.
- Människorna bakom Kosters ekologiska trädgårdar om sitt livsverk. Innehåller praktiska, handfasta odlingstips och ett 60-tal recept.
- Människorna bakom Kosters ekologiska trädgårdar om sitt livsverk. Innehåller praktiska, handfasta odlingstips och ett 60-tal recept.
Boknummer: 36743 | Pris: 185 kr. |
BRA KÖKSREDSKAP.
Utg: Statens Institut för Konsumentfrågor. Stockholm, Konsumentinstitutet 1971. 59 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 24x16 cm. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 17946 | Pris: 100 kr. |
BRILLAT SAVARIN, [Jean Anthelme (1755-1826)].
PHYSIOLOGIE DU GOUT. Précédée d'une notice par Alp. Karr. Dessins de Bertall.
Paris, Furne et Cie 1864. 459 sid. + 7 planscher. Rikt illustrerad med stålstick av Bertall Albert (Albert d'Arnoux). Stort format, 26x17 cm. Inbunden i ett nära samtida halvfranskt band med fem upphöjda bind och ryggdekor i guld. Enstaka sid. med lättare lagerfläckar, främst i yttermarginalen.
- Tidig illustrerad utgåva av 'Physiologie du goût'. Första upplagan utkom 1826 och räknas som ett av gastronomins klassiska verk.
- Tidig illustrerad utgåva av 'Physiologie du goût'. Första upplagan utkom 1826 och räknas som ett av gastronomins klassiska verk.
Boknummer: 43635 | Pris: 1650 kr. |
BRILLAT-SAVARIN, Jean Anthelme (1755-1826).
PHYSIOLOGIE DU GOUT OU MÉDITATIONS DE GASTRONOMIE TRANSCENDANTE. 1-2. Ouvrage théorique, historique et à l'ordre du jour dédié gastronomes parisiens.
Lausanne, Henri Kaeser 1951. 276 & 272 sid. + REYNIÈRE GRIMOD DE LA, Alexandre-Balthasar-Laurent, (1758-1838). VARIÉTÉS GOURMANDES. Suivies du traité des excitants modernes par H. de Balzac. 269 sid. (Éditions du Grand-Chéne, 1-3).
- 'Classiques de la table'. 1-3. Tre välbevarade, häftade och ouppskurna volymer förvarade i förlagets skyddskassett av papp. Tryckt i en numrerad upplaga om 2 000 exemplar, varav detta ex. nr 136.
- 'Classiques de la table'. 1-3. Tre välbevarade, häftade och ouppskurna volymer förvarade i förlagets skyddskassett av papp. Tryckt i en numrerad upplaga om 2 000 exemplar, varav detta ex. nr 136.
Boknummer: 29486 | Pris: 650 kr. |