Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Konditori & bakverk

Mat, Dryck & Tobak > Konditori & bakverk

40 titlar hittades, tid 0.06 sekunder.
Sida 1 (av 2) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · Nästa Nästa

ALCOSSER, Murray.
SWEETS.
New York, Harry N. Abrams 1978. [28] sid. text + 24 planscher med fotografier av olika typer av godis. Mycket stort format, 41x29 cm. Häftad med omslagsbild. ISBN: 0810921766.
Boknummer: 32343 Pris: 150 kr.

BARREGÅRD, Oscar - ROSENTHAL, Helmut (red).
SVENSKT KONDITORLEXIKON. 1-2.
Stockholm, A.-B. Nordiska Bokförlaget Erdheim & Co 1953. 779 sid. + 56 planscher i färg & 2 (alla) bevarade bokmärkestabeller fästa med silkestråd. Rikt illustrerade med instruktiva foton och teckningar i texten. Stort format, 26x20 cm. Inbundna i förlagets två gedigna vinröda klotband. Mycket fint skick.
- Praktisk handbok i två volymer från A till Ö med artiklar, grundrecept, specialrecept och praktiska arbetsbeskrivningar.
Boknummer: 7019 Pris: 850 kr.

BERGENSTRÖM, Anna.
ANNAS KAKBOK.
Sundbyberg, Bokförlaget Semic 2000. 112 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9789155211578.
Boknummer: 48171 Pris: 100 kr.

BERGENSTRÖM, Anna.
ANNAS PAJER. En bakbok.
Sundbyberg, Bokförlaget Semic 2012. 112 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9789155213923.
Boknummer: 48168 Pris: 100 kr.

Ny
BLOHM, Maria.
LÅNGJÄST & LÄTTBAKAT. Riktigt bröd med enkla metoder. Matbröd, fika, bullar, pizza, glutenfritt och mycket mer.
Västra Frölunda, Tukan förlag 2017. 159 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Mjukhäftad med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789179853013.
- Innehåller recept och tekniker som gör brödbaket enkelt som att baka ut brödet till limpor på kvällen, låta det jäsa över natten och skjutsa in det i ugnen morgonen därpå. Den långa jästiden geör att brödet blir härligt segt och smakerna får tid att utvecklas.
Boknummer: 51561 Pris: 120 kr.

CONRADSON, Birgitta & Cia.
GODIS.
Stockholm, Nordiska museet 1996. 79 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Litet format, 13x13 cm. Inbunden i förlagets lilla, fint utformade pappband med blanka silverfärgade för- och eftersättsblad och illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9171084053.
- Kulturhistoria och kuriosa om godis och godisätande genom tiderna.
Boknummer: 9792 Pris: 85 kr.

Das Meistermarken Rezeptwerk. Erprobte Meister-Rezepte.
Lübeck, utan tryckår (1950-tal). 140 sid. Rikt illustrerad i svartvitt och färg. 4:o. Förlagets klotband.
- Recept på konditorivaror.
Boknummer: 2391 Pris: 450 kr.

FEJNE, Mats - CALLERT, Christian.
SKÄRET 365. En bok av och om Flickorna Lundgren.
[Skäret, Flickorna Lundgren på Skäret 2018]. 223 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9789163974540.
- Om institutionen Flickorna Lundgren på Skäret, Sveriges utan konkurrens mest populära sommarkafé. Med recept.
Boknummer: 49845 Pris: 220 kr.

GOD MAT I ELKÖKET.
Stockholm 1947. 40 sid. Illustrerad. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 25789 Pris: 85 kr.

HECKMANN, Adolf.
NEUES GROSSES KONDITOREIBUCH.
Siebente völlig neu bearbeitete Auflage. Giessen, Fachbuchverlag Dr. Pfannenberg & Co 1959. X, 480 sid. + 16 planscher i färg. Illustrerad med 609 tydliga fotografier. Stort format, 30x21 cm. Förlagets ovanligt välbevarade linneband med pärmdekor.
- Praktisk handbok för yrkesverksamma konditorer med 1200 recept och beskrivningar.
Boknummer: 26340 Pris: 1000 kr.

HEDH, Jan.
CHOKLAD. MER AV DET GODA.
2:a upplagan. Stockholm, Prisma 2007. 239 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789151848471.
- Innehåller ett stort antal utprovade recept på grundmassa till klassiska praliner, ganacher, fondanter, mousser, parfaiter och bavaroiser.
Boknummer: 38921 Pris: 120 kr.

HEDH, Jan.
CHOKLAD. MER AV DET GODA.
3:e upplagan. Stockholm, Prisma 2008. 239 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 978915181495.
- Innehåller ett stort antal utprovade recept på grundmassa till klassiska praliner, ganacher, fondanter, mousser, parfaiter och bavaroiser.
Boknummer: 39679 Pris: 90 kr.

HEDH, Jan.
CHOKLADPASSION.
2:a upplagan. Stockholm, Prisma 2004. 240 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint skick. ISBN: 9789151841304.
- Innehåller ett stort antal recept på choklad, småbröd, praliner, pajer, tårtor, bakelser, mousser, brûléer, glassbomber m.m. Avslutas med ett kapitel 'Tankar om goda drycker till choklad' av Michel Jamais.
Boknummer: 38903 Pris: 140 kr.

HOLMQVIST, Greta.
ALLA DESSA ÅR.
Ängelholm 1993. 217 sid. Illustrerad med äldre fotografier. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Fint skick.
- Om Flickorna Lundgren på Skäret.
Boknummer: 10478 Pris: 175 kr.

HULDT, Märit.
HIRAMS BÄSTA RECEPT. Från A till Ö.
Västerås, ICA bokförlag 1984. 348 sid. Rikt illustrerad med färgfoton och små teckningar av författaren. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Namnteckning. ISBN: 9153405544.
- Innehåller ca 400 recept.
Boknummer: 25484 Pris: 200 kr.

HYLANDER, Helmer - WESTLING, Tore.
BAGAREBOKEN.
Stockholm, Statens Hantverksinstitut 1941. 209 sid. + 2 planscher i färg. Illustrerad med fotografier i texten,. Inbunden i förlagets välbevarade linneband med en liten pärmvinjett. Fint ex. (Statens Hantverksinstitut, Handbok 1).
- Uppslagsbok och praktisk handbok för bagare.
Boknummer: 25763 Pris: 140 kr.

JANSSON, Thorsten.
CAFÉ SMÅLAND. Recept & guide till 51 smålandscaféer.
Hestra, Isaberg förlag 2008. 122 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. ISBN: 9789176947623.
Boknummer: 44121 Pris: 120 kr.

KARLSSON, Bengt.
NÄRINGSSTÄLLEN I LUND.
Lund, Kultursmedjan Lundensis 2003. 158 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 25x23 cm. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9197288586.
- Behandlar kaféer, konditorier, uteserveringar, restauranger och hotell som satt sin prägel på staden och dess invånare.
Boknummer: 17911 Pris: 150 kr.

KoKo. KONDITORKONST.
Redaktör: Carl-Einar Mellerstedt Stockholm, Svensk Konditori- & konfektyrtidning 1936. 437, (8) sid. + 12 annonssidor. Fotoillustrerad med 256 tydliga bilder. Stort format, 28x22 cm. Förlagets välbevarade tegelröda klotband med pärmdekor.
- Praktisk handbok för yrkesverksamma konditorer med detaljerad beskrivning hur man framställer dekorationsarbeten i dragen, blåst och klar karamell, gelationsocker, plastik, sockerskulpturer, chokladskulpturer, kakaomålning, skyltfönsterdekorationer, tårtdekor, glassdessertersamt framställning av schabloner.
Boknummer: 18041 Pris: 800 kr.

KRANTZ, Lars.
ROSENDALS TRÄDGÅRD.
Stockholm, Tiden 1993. 192 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder i färg. Stort format, 24x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat med skyddsomslag. ISBN: 9155039065.
- Beskriver ett år i trädgårdenfrån vår till höst med ett 30-tal recept.
Boknummer: 25125 Pris: 120 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-21 Antikvariat Classica