Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Mat & dryck, allmänt

Mat, Dryck & Tobak > Mat & dryck, allmänt

129 titlar hittades, tid 0.02 sekunder.
Sida 1 (av 7) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Nästa Nästa

'SOM VI MINNS DET'. Hushållningssällskapet Kristianstad 1814-2014.
Red: Peter Nilsson. Kristianstad, Hushållningssällskapet 2014. 247 sid. + 6 annonssidor. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 29x22 cm. Inbunden i förlagets klotband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9789163753251.
- Rikt fotoillustrerad jubileumsskrift. Innehåller bl a 'Potatislänet Kristianstad', 'Haldo Edlund gav trädgården en röst' m.m.
Boknummer: 38876 Pris: 285 kr.

100 DUKADE BORD. Rikt illustrerad praktisk handbok i konsten att duka vackra bord.
Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1937. 52 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder av fullt uppdukade bord sedda uppifrån. Tvärformat, 20x28 cm. Inbunden i förlagets klotryggband med omslagsbild. Fint skick. (Husmoderns bibliotek).
- Ett hundra dukade bord från kafferep till kungliga bordsdukningar.
Boknummer: 29107 Pris: 140 kr.

A SMALL TREASURY OF SWEDISH FOOD.
Utg: Svenska Mejeriernas riksförening & Sveriges slakteriförbund. Stockholm 1977. 31 sid. Rikt illustrerad med teckningar och fotografier. Klammerhäftad med omslagsbild av naivisten Axel Bengtsson.
Boknummer: 32442 Pris: 90 kr.

AGRELIN, Ove.
DRÖMSKA DANSKA ÖAR - OCH MER ÄN SÅ.
Malmö, GDV 2007. 231 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 28x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163196157.
- Kulturell guide till 13 danska öar med tips om goda matställen och kroer varvat med ca 50 matrecept: Christiansö, Nyord, Fanö, Sejerö, Tåsinge, Strynö, Ärö, Römö, Mors, Fur, Laesö, Anholt och Samsö.
Boknummer: 27196 Pris: 220 kr.

ALMQVIST, Josef (huvudred).
MATLEXIKON. Del 2: Matkunskap.
Fjortonde helt omarbetade och väsentligt utökade upplagan. Stockholm, Medéns 1967. 372 sid. + 28 planschsidor i färg & 1 utviktbart kryddschema. Rikt illustrerad i texten med foton och teckningar. Stort format, 25x19 cm. Inbunden i förlagets vita konstläderband med omslagsbild.
- Uppslagsbok om mat och matkultur från A-Ö. Med kapitel om bordsskick, bordsplacering, dukning, skåltal m.m.
Boknummer: 23535 Pris: 150 kr.

ARRHENIUS, Lilly (red).
ETT DUKAT BORD FÖR OSS OCH VÅRA GÄSTER.
Stockholm 1955. 94 sid. Rikt fotoillustrerad. Mjukhäftad. Fint ex.
- Bilder av ett stort antal dukade bord med 1950-talets porslin, glas, bestick, bordslinne m.m. för olika högtider med uppgift om produktnamn och tillverkare. Med texter av tidens tongivande auktoriteter som Bengt Bengtsson, Arthur Hald och Elisa Steenberg.
Boknummer: 20598 Pris: 90 kr.

ARVASTON, Gösta - BRINGÉUS, Nils-Arvid m fl.
SKÅNSK MAT FÖR HERRSKAP OCH FATTIGFOLK.
Malmö, Sydsvenska Dagbladet 1977. 155 sid. Illustrerad med fotografier i svartvitt och färg. Stort format, 27x19 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. (Sydsvenska Dagbladets årsbok 1978).
- Innehåller bl a 'De fattigas föda' av Göran Norsander, 'Herrskapsmat' av Kurt Genrup, 'Skånska kök' av Gösta Arvastson m.m.
Boknummer: 51853 Pris: 120 kr.

ATT VÄLJA RÄTT MAT. Ett lexikon för bättre hälsa.
Stockholm, Reader's Digest 1997. 396 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 26x20 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9170302413.
- Uppslagsbok om mat, livsmedel och sjukdomar från A till Ö.
Boknummer: 39934 Pris: 120 kr.

BAGGE, Fredric.
OM MATSEDLAR.
Stockholm, Skolan för Bokhantverk 1956. 24 sid. Rikt illustrerad med bilder av äldre matsedlar. Klammerhäftad med eget tryckt omslag. (Särtryck ur Fataburen, 1956).
Boknummer: 18434 Pris: 120 kr.

BERGIUS, Bengt.
TAL OM LÄCKERHETER både i sig själva sådana och för sådana ansedda genom folkslags bruk och inbillning. Med kommentar av Samuel Ödman.
Stockholm, Natur och Kultur 1960. 180 sid. Bra häftat, oskuret och delvis ouppskuret exemplar.
- Originalupplagan utkom 1780. Oavkortad upplaga med moderniserad stavning och inledning av Knut Hagberg.
Boknummer: 9687 Pris: 120 kr.

BERGQVIST, Kjell.
SVENSKA RESMÅL.
Stockholm, Informationsgruppen 2008. 160 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 30x25 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Mycket fint skick. ISBN: 9789186004941.
- Upplevelser och intryck av 27 restauranger/krogar med ca 100 recept utvalda av några av Sveriges bästa kockar tillsammans med skådespelaren Kjell Bergqvist.
Boknummer: 38259 Pris: 140 kr.

BJÖRKE, Harry.
VARULEXIKON FÖR SPECERI- OCH LIVSMEDELSHANDLARE.
Stockholm, Wahlström & Widstrand 1935. 303 sid. + 1 sida rättelser. Inbunden i förlagets klotband.
- Handbok med uppslagsord från A till Ö med fakta och ofta med historisk bakgrund.
Boknummer: 54370 Pris: 360 kr.

BJUDNINGSBOKEN [med menyer, dukningar och gästbok].
Red: Inga Hemberg. Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1969. 96 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild.
- Med 35 förslag till hela menyer för olika typer av bjudningar.
Boknummer: 25782 Pris: 85 kr.

Ny
BLAEDEL, Nils.
ETT ÅR I BIGÅRDEN.
Stockholm, Gidlunds 1982. 258 sid. Illustrerad med instruktiva fotografier och tecknade bilder. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Tillskrift. ISBN: 917021350X.
- Praktisk handbok i biodling med steg-för-steg beskrivningar av arbetsgången. Med ett avslutande kapitel med recept på maträtter, drycker och bakverk med honung som ingrediens.
Boknummer: 25445 Pris: 185 kr.

BLOMQVIST, Hans.
MAT OCH DRYCK I SVERIGE. Litteraturöversikt.
Stockholm, LT förlag 1980. 437 sid. Förlagets pappband med omslagsbild.
- Sammanställning av litteratur om mat och dryck i Sverigen från tidigt 1600-tal fram till mitten av 1970-talet.
Boknummer: 22216 Pris: 150 kr.

BORDDUKNINGSALBUM.
Stockholm, Åhlén & Åkerlunds Förlag 1935. 43 sid. + 3 bevarade ark med klisteretiketter med titel och namn på de 56 tävlingsdeltagarna. Fotoillustrerad. Tvärformat, 21x26 cm. Förlagets klotryggband med omslagsbild i färg. Namnteckning.
- Album utgivet för tidskriften 'Husmodern's borddukningstävling 1935. Med helsidesbilder av 35 bordsdukningar arrangerade av 35 av tidens mera kända damer.
Boknummer: 16592 Pris: 250 kr.

BORNSTEDT, Marianne von - PRYTZ, Ulla.
DUKNING OCH SERVETTBRYTNING. Borddukningar till vardag och fest, servettbrytningar, blomsterarrangemang m.m.
Stockholm, ICA-förlaget 1969. 94 sid. Rikt illustrerad med helsidesbilder i färg av dukade bord. Mjukhäftad med omslagsbild. Bra ex.
- Pappersdekorationer, blomsterarrangemang och 30 servettbrytningar med tydliga steg-för-steg beskrivning av hur man gör.
Boknummer: 16122 Pris: 85 kr.

BOTHMER, Helena & Stefan von - BENGTSSON, Anna.
KOSTERS TRÄDGÅRDAR. Historien - Odlingen - Maten.
Stockholm, Infobook 2013. 190 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 27x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789170033049.
- Människorna bakom Kosters ekologiska trädgårdar om sitt livsverk. Innehåller praktiska, handfasta odlingstips och ett 60-tal recept.
Boknummer: 36743 Pris: 185 kr.

BRA KÖKSREDSKAP.
Utg: Statens Institut för Konsumentfrågor. Stockholm, Konsumentinstitutet 1971. 59 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 24x16 cm. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 17946 Pris: 100 kr.

BREMNESS, Lesley.
VÅR ÖRTABOK. Allt om örter - från odling till användning.
2:a upplagan. Stockholm, Rabén Prisma 1990. 288 sid. Rikt illustrerad med växtbilder i färg. Stort format, 29x19 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. ISBN: 978912961649.
- 100 örter i text och bild med odlingsråd för hem och trädgårdar. Bearbetad för svenska förhållande med bl a 90 recept på hälsosam mat med kryddörter.
Boknummer: 53932 Pris: 120 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-24 Antikvariat Classica