Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Konditori & bakverk

Mat, Dryck & Tobak > Konditori & bakverk

31 titlar hittades, tid 0.33 sekunder.
Sida 1 (av 2) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · Nästa Nästa

ALCOSSER, Murray.
SWEETS.
New York, Harry N. Abrams 1978. [28] sid. text + 24 planscher med fotografier av olika typer av godis. Mycket stort format, 41x29 cm. Häftad med omslagsbild. ISBN: 0810921766.
Boknummer: 32343 Pris: 150 kr.

BARREGÅRD, Oscar - ROSENTHAL, Helmut (red).
SVENSKT KONDITORLEXIKON. 1-2.
Stockholm, A.-B. Nordiska Bokförlaget Erdheim & Co 1953. 779 sid. + 56 planscher i färg & 2 (alla) bevarade bokmärkestabeller fästa med silkestråd. Rikt illustrerade med instruktiva foton och teckningar i texten. Stort format, 26x20 cm. Inbundna i förlagets två gedigna vinröda klotband. Mycket fint skick.
- Praktisk handbok i två volymer från A till Ö med artiklar, grundrecept, specialrecept och praktiska arbetsbeskrivningar.
Boknummer: 7019 Pris: 850 kr.

CONRADSON, Birgitta & Cia.
GODIS.
Stockholm, Nordiska museet 1996. 79 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Litet format, 13x13 cm. Inbunden i förlagets lilla, fint utformade pappband med blanka silverfärgade för- och eftersättsblad och illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9171084053.
- Kulturhistoria och kuriosa om godis och godisätande genom tiderna.
Boknummer: 9792 Pris: 85 kr.

CONRADSON, Birgitta.
KARAMELLER. Om kulturhistoriskt godis från skådebröd till sega råttor.
Andra upplagan. Stockholm, Nordiska museet 1986. 43 sid. Rikt fotoillustrerad. Häftad med omslagsbild. ISBN: 9171080953.
- Kulturhistoriskt om godis genom tiderna med avslutande recept ur gamla kokböcker på konfekt och karameller.
Boknummer: 5704 Pris: 90 kr.

Das Meistermarken Rezeptwerk. Erprobte Meister-Rezepte.
Lübeck, utan tryckår (1950-tal). 140 sid. Rikt illustrerad i svartvitt och färg. 4:o. Förlagets klotband.
- Recept på konditorivaror.
Boknummer: 2391 Pris: 450 kr.

GOD MAT I ELKÖKET.
Stockholm 1947. 40 sid. Illustrerad. Klammerhäftad med omslagsbild.
Boknummer: 25789 Pris: 85 kr.

HECKMANN, Adolf.
NEUES GROSSES KONDITOREIBUCH.
Siebente völlig neu bearbeitete Auflage. Giessen, Fachbuchverlag Dr. Pfannenberg & Co 1959. X, 480 sid. + 16 planscher i färg. Illustrerad med 609 tydliga fotografier. Stort format, 30x21 cm. Förlagets ovanligt välbevarade linneband med pärmdekor.
- Praktisk handbok för yrkesverksamma konditorer med 1200 recept och beskrivningar.
Boknummer: 26340 Pris: 1000 kr.

HOLMQVIST, Greta.
ALLA DESSA ÅR.
Ängelholm 1993. 217 sid. Illustrerad med äldre fotografier. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Fint skick.
- Om Flickorna Lundgren på Skäret.
Boknummer: 10478 Pris: 175 kr.

HYLANDER, Helmer - WESTLING, Tore.
BAGAREBOKEN.
Stockholm, Statens Hantverksinstitut 1941. 209 sid. + 2 planscher i färg. Illustrerad med fotografier i texten,. Inbunden i förlagets välbevarade linneband med en liten pärmvinjett. Fint ex. (Statens Hantverksinstitut, Handbok 1).
- Uppslagsbok och praktisk handbok för bagare.
Boknummer: 25763 Pris: 140 kr.

JANSSON, Thorsten.
CAFÉ SMÅLAND. Recept & guide till 51 smålandscaféer.
Hestra, Isaberg förlag 2008. 122 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. ISBN: 9789176947623.
Boknummer: 44121 Pris: 120 kr.

JOHANSSON, Lena.
DAGENS KAKA.
Malmö 2012. 71 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163707186.
- Kakrecept och goda råd från Kahls The & Kaffehandel.
Boknummer: 38285 Pris: 120 kr.

JONSSON, Kinna, Märtha & Elina.
I MORMORS BERSÅ. Fem generationers bröd, bakverk & tårtor.
Andra upplagan. Linghem, Klefstad förlag 2010. 162 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Inbunden i förlagets mörkbruna konstläderband med ryggtitel i guld. Nyskick. ISBN: 9789197683609.
- Familjerecept i svensk tradition och beprövad kunskap från 1852 fram till idag: matbröd, vetebröd och kakor.
Boknummer: 30787 Pris: 140 kr.

KARLSSON, Bengt.
NÄRINGSSTÄLLEN I LUND.
Lund, Kultursmedjan Lundensis 2003. 158 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 25x23 cm. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9197288586.
- Behandlar kaféer, konditorier, uteserveringar, restauranger och hotell som satt sin prägel på staden och dess invånare.
Boknummer: 17911 Pris: 150 kr.

KoKo. KONDITORKONST.
Redaktör: Carl-Einar Mellerstedt Stockholm, Svensk Konditori- & konfektyrtidning 1936. 437, (8) sid. + 12 annonssidor. Fotoillustrerad med 256 tydliga bilder. Stort format, 28x22 cm. Förlagets välbevarade tegelröda klotband med pärmdekor.
- Praktisk handbok för yrkesverksamma konditorer med detaljerad beskrivning hur man framställer dekorationsarbeten i dragen, blåst och klar karamell, gelationsocker, plastik, sockerskulpturer, chokladskulpturer, kakaomålning, skyltfönsterdekorationer, tårtdekor, glassdessertersamt framställning av schabloner.
Boknummer: 18041 Pris: 800 kr.

KRANTZ, Lars.
ROSENDALS TRÄDGÅRD.
Stockholm, Tiden 1993. 192 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder i färg. Stort format, 24x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat med skyddsomslag. ISBN: 9155039065.
- Beskriver ett år i trädgårdenfrån vår till höst med ett 30-tal recept.
Boknummer: 25125 Pris: 120 kr.

LAMBRECHT, Bernhard.
GARNERING MED PIKERINGSSTRUT.
M. Gladbach, Die Konditorei 1952. 79 sid. Rikt fotoillustrerad med instruktiva bilder. Inbunden i förlagets mörkbruna klotband med pärmdekor i guld.
- Praktisk konditorihandbok i pikeringsarbeten med exempel på dekorer.
Boknummer: 31410 Pris: 250 kr.

Ny
LJUNGBERG, Mattias.
ÄR SEMLAN EN SEMLA.
Stockholm, Watz Book förlag 2016. 125 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 30x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789198003727.
- Innehåller 54 olika semmelrecept, konditorers och matkreatörers semmelvarianter som kommit fram efter succén med semmelwrapen.
Boknummer: 46284 Pris: 185 kr.

MAYER, Eduard.
WIENER SÜSSPEISEN.
Linz, Trauner Verlag 1968. 347 sid. Rikt fotoillustrerad med bilder av tårtor, kakor, desserter, bakverk och sötsaker. Tvärformat, 21x24 cm. Inbunden i förlagets ljusbruna konstläderband, utan skyddsomslag. Namnstämpel.
- Bilder och recept på tårtor, kakor, desserter, bakverk och sötsaker.
Boknummer: 45758 Pris: 350 kr.

(Mazetti chokladfabrik) -
FESTLIGT ÅRET RUNT. MAZETTI-TIPS. Goda råd och trevliga uppslag för dukning och bordsdekorationer, lekar och tidsfördriv vid festliga tillfällen året runt jämte en rikhaltig receptsamling.
Malmö, Mazetti 1945. 48 sid. Rikt fotoillustrerad i svartvitt och färg. Klammerhäftad med omslagsbild i färg.
- Med en avslutande receptsamling.
Boknummer: 14629 Pris: 140 kr.

MELANDER, Majken.
SIKTE PÅ BRÖD. En studiekurs i brödfrågor.
Stockholm,Vi-skolan KF 1961. 136 sid. Illustrerad med svartvita fotografier och teckningar av Folke Karlsson. Häftad med omslagsbild.
Boknummer: 31107 Pris: 100 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-18 Antikvariat Classica