Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Kokböcker

Mat, Dryck & Tobak > Kokböcker

120 titlar hittades, tid 0.25 sekunder.
Sida 1 (av 6) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · Nästa Nästa

138 MATIDÉER ur Konsumentbladet Go'Middag.
Stockholm, KFs provkök [1986]. 144 sid. Rikt illustrerad med fotografier i färg. Häftad med omslagsbild.
- 138 recept ur KF:s konsumentblad Go'Middag från 1984 fram till 1986.
Boknummer: 20709 Pris: 90 kr.

24 SVENSKA KOCKAR LAGAR ENKELT OCH GOTT. Lättlagade recept från Sveriges främsta kockar.
Stockholm, ICA Handlarnas AB & Gastromax [2002]. 96 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 26x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 916312761X.
- 24 av Sveriges främsta kockar med sina bästa recept på god lättlagad mat: Melker Andersson, Anders Dahlbom, Mathias Dahlgren, Leif Mannerström, Rikard Nilsson m fl.
Boknummer: 34204 Pris: 220 kr.

ABRAHAMSSON, Astrid - HELLEBLAD, Göte.
GOURMETMAT PÅ 60 MINUTER. [Elegant och lättlagat].
Stockholm, Rabén Prisma 1995. 128 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 29x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nära nyskick. ISBN: 9789151827797.
- 48 gourmetmiddagar som kan bli klara på 1 timmes matlagning sedan råvarorna kommit i huset.
Boknummer: 39820 Pris: 120 kr.

AHLBERG, Monika - RUNDQUIST, E-M. - NYBERG, K.
ROSENDALS TRÄDGÅRDSCAFÉ.
Tredje upplagan. Stockholm, Prisma 1994. 223 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 30x23 cm. Förlagets klotband med blindpressad pärmdekor och illustrerat skyddsomslag. ISBN: 9151832224.
- Innehåller förutom 188 recept också praktiska råd för matlagning och bakning samt enkla så- och skördetips.
Boknummer: 23357 Pris: 250 kr.

ALMQVIST, Erik Eje.
GROSSHANDLARENS KOKBOK. Husmanskost och helgdagsmat från Marholmen.
Stockholm, Premiss Förlag 2013. 207 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 25x19 cm. Inbunden i förlagets klotband med monterad omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789186743314.
- En hyllning till traditionell svensk mat med recept inspirerade av arbetarnas husmanskost och grosshandlarens festmat. I dag finns skärgårdskrogen Grosshandlargården i den gamla skolbyggnaden.
Boknummer: 40484 Pris: 175 kr.

ALMSTRÖM, Pehr Olof.
HUSHÅLLS-RÅDGIFWAREN eller Samling af pålitliga uppgifter och rön uti jordbruket och dess binäringar tillika med sätten att werkställa de wigtigaste göromål, som förefalla i den enskilda hushållningen, så wäl i staden som på landet.
Stockholm, A Bonniers förlag 1849. 360 sid. + Handskrivet register. (4) sid. Sammanbunden med: ALMSTRÖM, P. O. ANVISNING ATT PÅ FLERE SÄTT MED FÖRDEL ANVÄNDA POTATIS, för att så skyndsamt som möjligt undandraga densamma verkningarne af potatis-sjukan, samt underrättelse om de medel, hvilka blifvit uppgifne såsom tjenlige att i någon mån kunna förekomma denna sjukdom eller hindra dess framsteg. Stockholm, Joh. Beckman 1848. V,78 sid. + 1 utvikbar plansch. Två arbeten inbundna i ett samtida, hårt nött skinnryggband. Ryggens färg delvis avskavd och pärmpappret ställvis bortnött. Några blad med fläckar. Innehållsförteckningen med anteckningar i marginalen. Främre pärmens insida med initialerna GS inom rundstämpel.
- Två praktiska handböcker i en volym. Innehåller recept för matlagning, konservering, brödbakning, ölbrygd, beredning av frukt och bärviner, brännvinsdestillering, färgning m.m. Bibliografisk referens: Hebbe 'Den svenska lantbrukslitteraturen' nr 166 & 1549.
Boknummer: 41510 Pris: 1350 kr.

ANDERSSON, Anders.
STYCKNING AV VILT. Faktabok.
Örkelljunga, Bokförlaget Settern 1988. 137 sid. Rikt illustrerad med instruktiva foton och tecknade detaljbilder. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9175862956.
- Handbok i text och bild om hur man bäst styckar och utnyttjar de olika delarna från älg, rådjur, hare och fågel.
Boknummer: 37634 Pris: 120 kr.

ANDERSSON, Anders.
STYCKNING AV VILT. Faktabok.
Örkelljunga, Bokförlaget Settern 1996. 137 sid. Rikt illustrerad med instruktiva foton och tecknade detaljbilder. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9175864401.
- Handbok med text och bild i hur man bäst styckar och utnyttjar de olika delarna från älg, rådjur, hare och fågel.
Boknummer: 3863 Pris: 140 kr.

ARMFELT HANSELL, Örjan.
MORMORS SYLT OCH FARMORS SAFT. Bär- och fruktrecept ur gamla kokböcker.
Andra upplagan. Stockholm, Norstedts 1978. 455 sid. Inbunden i förlagets välbevarade pappband med omslagsbild. Fint skick. ISBN: 911784052X.
- Kokbok med ett stort antal äldre recept, inte bara för de vanligast förekommande bären, utan också för de mer ovanliga som krikon, slån, mullbär, enbär, hagtorn, tranbär m fl.
Boknummer: 39595 Pris: 140 kr.

Ny
ASP JONSSON, Kajsa.
HJÄRNA. HJÄRTA. MAGE. För hållbar hälsa och ett skönare liv.
Göteborg, Mersmak kommunikation 2016. 189 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 25x17 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163703607.
- Svar på de vanligaste frågorna kring populära dieter av dietisten Kajsa Asp Jonson. Innehåller en eceptdel med ett 50-tal läckra och enkla recept.
Boknummer: 44819 Pris: 220 kr.

BEHRENS, Thorkild.
ÄLSKOGSRÄTTER & KÄRLEKSDRYCKER.
Göteborg, Zindermans 1967. 141 sid. Rikt illustrerad med teckningar av Kjell Ivan Anderson. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Bra ex.
- Afrodisiakiska maträtter med recept och förslag på hela menyer.
Boknummer: 40387 Pris: 140 kr.

BENGTSSON, Fredric - BERGKVIST, Pär.
SOFIERO SLOTTSRESTAURANG. KUNGLIGA MIDDAGAR.
Helsingborg, Mat & Vänner Förlag [2005]. 199 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 27x23 cm. Inbunden i förlagets röda klotband med knallrött skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9163170442.
- Klassiska kungliga menyer blandade med recept av Sofieros kockar Marcus Nemrin och Jonas Hartwig.
Boknummer: 25676 Pris: 200 kr.

BENSON, Anna.
ROSA KOKBOKEN.
Stockholm, Bladh by Bladh 2014. 267 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 27x22 cm. Inbunden i förlagets klotryggband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9789187371226.
- Tankar kring mat och favoritrecept i samband med cancer. 20 välkända kvinnor delar med sig av sina liv och sitt möte med cancer: Magdalena Forsberg, Anette Norberg, Jennifer Brown, Anna Maria Corazza Bildt, Anna Book, Pernilla Wiberg, Jenny Strömstedt, Kim Anderzon, Regina Lund, Christina SchollinMarie Göranzon, Nanne Grönwall m fl.
Boknummer: 40623 Pris: 150 kr.

BERGENSTRÖM, Anna & Fanny.
KÄRLEK, OLIVER OCH TIMJAN.
Stockholm, Bonniers 2001. 287 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 25x19 cm. Inbunden i förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9789100577209.
- Innehåller ca 250 nya recept för både vardag och fest.
Boknummer: 20716 Pris: 150 kr.

BERGIUS, Bengt.
TAL OM LÄCKERHETER både i sig själva sådana och för sådana ansedda genom folkslags bruk och inbillning. Med kommentar av Samuel Ödman.
Stockholm, Natur och Kultur 1960. 180 sid. Bra häftat, oskuret och delvis ouppskuret ex.
- Originalupplagan utkom 1780. Oavkortad upplaga med moderniserad stavning och inledning av Knut Hagberg.
Boknummer: 9687 Pris: 120 kr.

BERLING, Lars Åke.
MAT ATT MINNAS.
Stockholm, Alba 1986. 69 sid. Rikt illustrerad med teckningar av Hasse Erikson. Tvärformat, 19x24 cm. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Mycket fint skick. ISBN: 9174588206.
- Kulinariska strövtåg bland gömda, förändrade eller okända maträtter. Recepten på alla delikatesser finns i texten.
Boknummer: 38172 Pris: 120 kr.

BJUDNINGSBOKEN [med menyer, dukningar och gästbok].
Red: Inga Hemberg. Stockholm, Åhlén & Åkerlund 1969. 96 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild.
- Med 35 förslag till hela menyer för olika typer av bjudningar.
Boknummer: 25782 Pris: 85 kr.

BORREL, Anne - NAUDIN, Jean-Bernard - SENDERENS, Alain.
TILL BORDS MED PROUST.
Stockholm, Bonnier Alba 1993. 191 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 27x21 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint skick. ISBN: 9134514457.
- Innehåller ett stort antal citat ur 'På spaning efter den tid som flytt' kryddade med återskapade recept på bl a madeleinekakor.
Boknummer: 18104 Pris: 120 kr.

BRONETT, Henry.
STÖRSTA MÖJLIGA NJUTNING.
Stockholm, Alfabeta 2005. 144 sid. Rikt illustrerad med fotografier i svartvitt och färg. Förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9150105558.
- Matminnen från cirkusens värld med recept och maträtter från hela världen.
Boknummer: 19818 Pris: 140 kr.

BÖCKMAN, Heddi.
HEDDIS HEMLIGHETER. Tips och läckra rätter för vardag och fest.
Torna Hällestad 2007. 147 sid. Rikt illustrerad med bilder av Bengt Böckman. Stort format, 32x24 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint skick. ISBN: 9789197392532.
- Gammal familjeklokskap, praktiska tips och ett stort antal recept för fyra personer.
Boknummer: 24796 Pris: 385 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-17 Antikvariat Classica