Classica antikvariat

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt

Hotell & restaurang

Mat, Dryck & Tobak > Hotell & restaurang

24 titlar hittades, tid 0.30 sekunder.
Sida 1 (av 2) visar titlar 1-20.

Föregående Föregående · 1 · 2 · Nästa Nästa

ALM, Henrik.
VINSKÄNKAR OCH KÄLLARE I STOCKHOLM.
Stockholm 1944. Sid. 185-360. Illustrerad. Marmorerat pappband med främre och bakre omslagen medbundna. (Särtryck med eget omslag ur 'Stockholms hotell- och restaurantförenings minnesskrift').
Boknummer: 15619 Pris: 440 kr.

CARLSHAMNIANA. 1990.
Utg: Föreningen Karlshamns museum. Karlshamn 1990. 172 sid. + annonssidor. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier. Inbunden i förlagetss mönstrade pappband. (Årgång, 5).
- Innehåller bl a 'När det tyska postflyget hade bas i Matvik' av Janne Charlesen, 'Ingeborg Lagerblad, sierskan från Karlshamn' av Maria Birgersson och 'Något om hotell, krogar och matställen i Karlshamn' av Albert Malmros.
Boknummer: 21124 Pris: 100 kr.

CATTELINS KOKBOK. Maten: Kjell Blekenberg, Harry Uhr. Texten: Lars Falk. Formgivningen: Ove Pihl. Bilderna: Jan Åke Bengtsson.
Första upplagan. Stockholm, Atlantis 1978. 109 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 29x22 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9174860127.
- Kokbok med recept som samtliga vid något tillfälle funnits på restaurangens meny. Recepten är omgjorda för hemförhållanden och kräver ingen utrustning eller redskap som tillhör enbart restaurangköket.
Boknummer: 40324 Pris: 120 kr.

ERIKSON, Christina - TRIBERG, Annica.
RESTAURANGERNAS BOK. Med originalrecept från 40 av Stockholms bästa krogar.
Stockholm, Informationsförlaget 1997. 93 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 30x24 cm. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Fint ex. ISBN: 9177364058.
Boknummer: 44984 Pris: 100 kr.

FRYKMAN, Sara.
STADENS CLOU. Historien om Haparanda Stadshotell.
Nynäshamn, Accanto 2011. 247 sid. Illustrerad. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789163390852.
Boknummer: 34790 Pris: 140 kr.

FULLSTÄNDIGA RÄTTIGHETER. Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsalar.
Texter: Osacar Hedlund, Karl Häggblom, Lars Pluto Johannison & Bo E. Åkermark. Stockholm, Prisma 2002. 271 sid. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 28x20 cm. Inbunden i förlagets klotryggband med illustrerat skyddsomslag. Bra ex. ISBN: 9789151838427.
- Minnes-, njutnings- och upplevelsebok om de kända restaurangerna, legendariska källarmästarna och kökscheferna. Med recept till en handfull klassiska rätter.
Boknummer: 41431 Pris: 220 kr.

HARTMANN, Per.
Hotellens kulturhistoria i Västerlandet.
Stockholm 1983. 271 sid. + en utvikbar karta 'Res-karta öfver Sverige' av Akrell, 1830. 21x21 cm. Illustrerad med fotografier och kartor. Förlagets blå klotband med skyddsomslag. ISBN: 9178060001.
Boknummer: 9828 Pris: 360 kr.

INGEMANSSON, Arne.
LIVSMEDELSHYGIEN FÖR RESTAURANGER OCH STORHUSHÅLL.
Stockholm, Sellin & Partner 2005. 177 sid. Rikt illustrerad med instruktiva teckningar och foton. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9789170551390.
- Läro- och uppslagsbok om hygien på restaurang och i storkök.
Boknummer: 33616 Pris: 220 kr.

JÄRBE, Bengt.
KROGARNAS STOCKHOLM.
Stockholm, Tiden 1971. 224 sid. Rikt illustrerad med äldre historiska bilder. Inbunden i förlagets klotband med illustrerat skyddsomslag. Omslaget med lagad reva. ISBN: 9155009093.
- Kulturhistoria om Stockholms näringsställen från 1500-tal fram till vår tid.
Boknummer: 3250 Pris: 100 kr.

KARLSSON, Bengt.
NÄRINGSSTÄLLEN I LUND.
Lund, Kultursmedjan Lundensis 2003. 158 sid. Rikt fotoillustrerad. Stort format, 25x23 cm. Inbunden i förlagets laminerade pappband med omslagsbild. Nyskick. ISBN: 9197288586.
- Behandlar kaféer, konditorier, uteserveringar, restauranger och hotell som satt sin prägel på staden och dess invånare.
Boknummer: 17911 Pris: 150 kr.

KINDBLOM, Maria & Johan.
KLASSISKA HOTELL & ÄKTA PENSIONAT. En resehandbok.
Stockholm, Bonniers/STF 1994. 144 sid. Rikt fotoillustrerad i färg. Stort format, 24x24 m. Inbunden i förlagets pappband med omslagsbild. Bra ex. ISBN: 9789100558246.
- Presenterar 53 av Sveriges bäst bevarade hotellidyller och pensionat samt hur man hittar dit.
Boknummer: 38281 Pris: 100 kr.

LINDGREN, Nils.
ETT KARAVANSERI.
Norrköping 1947. 87 sid. Illustrerad med samtida fotografier och teckningar av Bertil Bull Hedlund. Häftad med omslagsbild.
- Tryckt i endast 500 ex. Behandlar Standard Hotel i Norrköping.
Boknummer: 1235 Pris: 250 kr.

MÅLTIDSAKADEMIENS ÅRSBOK. 2001. Kommunikativa måltider. Del 2.
Grythyttan, Måltidsakademien 2000. 237 sid. Rikt illustrerad med äldre svartvita fotografier och nyare i färg. Stort format, 30x25 cm. Förlagets pappband med illustrerat skyddsomslag. Nyskick. ISBN: 9197359424.
- Andra delen av boken innehåller 'Fest på gång. Menyer längs fjällturismens anrika vandringsleder' av Ingrid Nilsson. Kulturhistoria om bl a fjälltursim och fjällstationer i Lappland, Jämtland och Dalarna kryddat med ett stort antal recept. Avslutas med en menyöversikt och receptregister.
Boknummer: 25853 Pris: 250 kr.

NOBISKOCKEN. Del 10: Om en gastronomisk resa i Frankrike till vänner och kolleger i Traditions et Qualité med matsedelsutdrag och recept på några av deras specialiteter.
Stockholm, Tore Wretmans restauranger 1975. 48 sid. Illustrerad. Klammerhäftad.
- Tionde häftet av Tore Wretmans jul- och nyårshälsning till NOBIS-vännerna från restaurangerna Riche, Stallmästargården, Operakällaren och Victoria. Med bl a utdrag ur äldre kokböcker och matrecept från Tore Wretmans restauranger.
Boknummer: 20554 Pris: 100 kr.

NOBISKOCKEN. Del 11: Om en gastronomisk resa i Belgien till vänner och kolleger i Traditions et Qualité med matsedelsutdrag och recept på några av deras specialiteter.
Stockholm, Tore Wretmans restauranger 1976. 35 sid. Illustrerad. Klammerhäftad.
- Elfte häftet av Tore Wretmans jul- och nyårshälsning till NOBIS-vännerna från restaurangerna Riche, Stallmästargården, Operakällaren och Victoria. Med bl a utdrag ur äldre kokböcker och matrecept från Tore Wretmans restauranger.
Boknummer: 20555 Pris: 100 kr.

NOBISKOCKEN. Del 14: Om en gastronomisk resa i Rhônedalen och om vinerna i Cotes-du-Rhône.
Stockholm, Tore Wretmans restauranger 1979. 52 sid. Illustrerad med bilder ur äldre böcker. Klammerhäftad.
- Fjortonde häftet av Tore Wretmans jul- och nyårshälsning till NOBIS-vännerna från restaurangerna Riche, Stallmästargården, Operakällaren och Victoria. Med bl a utdrag ur äldre kokböcker och matrecept från Tore Wretmans restauranger.
Boknummer: 20557 Pris: 100 kr.

PALMBORG, Nils - MÅRTENSSON, Jan - LINDSTRÖM, Per.
EN BOK OM GRAND.
[Lund, Grand Hotel 1981]. 87 sid. Rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Häftad silverfärgat omslag.
- Historik över Grand Hotel i Lund från 1899 till återinvigningen 1981. Med historier om litteraturens Grand, Grand-profiler och de väldiga smörgåsborden.
Boknummer: 32436 Pris: 120 kr.

PARK AVENUE HOTELS SKRIFTSERIE [om vin, sprit, mat]. Nr. 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 & 17.
Utg: Lennart Thölén. Göteborg 1962-67. 12 sidor per häfte. 18x8 cm. Klammerhäftad med omslagsbild. Omslagen överst med Carl-Gösta Gyllenswärds ägarstämpel.
- Följande häften finns i lager: 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 & 17. Pris per häfte:
Boknummer: 44927 Pris: 50 kr.

(SARA) - SÖDERBERG, Sten.
Välfägnad och värdskap. Minneskrift vid SARA:s 50-årsjubileum den 18 december 1965.
Stockholm 1965. 176 sid. Rikt fotoillustrerad i svartvitt och färg. 4:o. Förlagets klotryggband.
- Summary in English.
Boknummer: 8567 Pris: 190 kr.

SVENSKA SEDER NU OCH FÖRR. 1-4.
Red: Gösta Berg, Birger Beckman, Bengt Idestam-Almquist & Gustaf Munthe. Stockholm 1950. Sammanlagt ca 2416 sid. Illustrerade. Inbundna i förlagets fyra välbevarade originalhalvfranska band med ryggdekor i guld och övre guldsnitt.
- Innehåller bl a 'Festliv i forntiden' av Holger Arbman, 'Det franska modet' av Åke Meyerson, 'Jakt och jägare' av Gösta Berg, 'Den kinesiska spegeln' av Sven T. Kjellberg, 'Spel och dobbel' av Carl-Henrik Tillhagen, 'Schweizerier, utvärdshus och restauranger' av Björn Hodell, 'Marknadsliv' av Claes Krantz, 'Cirkus - tivoli - varieté' av Bengt Idestam-Almquist och 'Jazzmusiken gör entré' av Nils Färnström.
Boknummer: 5388 Pris: 500 kr.

Föregående Föregående · 1 · 2 · Nästa Nästa

Första sidan Varukorg Om Classica Kontakt
© Copyright 2004-17 Antikvariat Classica